Vastgoed financiering

Het regelen van een vastgoed financiering is niet altijd even makkelijk. Zeker als u een grote verbouwing of nieuwbouw wilt financieren gaan bij veel banken de deuren dicht. Maar niet bij DCMF. Wij zijn gespecialiseerd in kortlopende vastgoedfinancieringen. We financieren bijvoorbeeld transformaties van kantoren naar woningen of het splitsen van een woning naar appartementen.

Doe de QuickscanGratis adviesgesprek

Krijgt u steeds van de bank te horen dat de risico’s te groot zijn en ontvangt u dus steevast een ‘nee’ op uw aanvraag? En bent u wel klaar met die ellenlange processen bij de financiering van uw vastgoed? Kom dan in contact met DCMF, wij denken niet in risico’s en schakelen snel. Dien vrijblijvend een aanvraag in voor vastgoed financiering.

Kortlopende vastgoed financiering

DCMF heeft zich toegelegd op het financieren van vastgoed voor een korte periode. De maximale looptijd van een lening bedraagt 18 tot 24 maanden. We financieren dus vastgoedprojecten. Als het project klaar is, wordt het verkocht of geherfinancierd. Op die manier kan onze lening dan worden afgelost.

Typen vastgoedfinancieringen

Wij bieden de volgende financieringen aan:

Voor elke situatie zoeken onze financierings specialisten samen met de vastgoedondernemer naar de beste oplossing. Alle vastgoed financieringen die we verstrekken zijn dan ook maatwerk. Geen enkele situatie is namelijk hetzelfde.

Klik hieronder om een aantal voorbeelden te bekijken van projecten die we hebben gefinancierd.

Onze projecten

Wat mag u van ons verwachten?

  • Wij zijn snel. U krijgt dus snel inzicht of wij uw project financieren en u weet waar u aan toe bent;
  • Wij zijn duidelijk: we geven duidelijk aan onder welke voorwaarden we uw vastgoed kunnen financieren. Ook als we geen lening verstrekken geven onze vastgoedfinanciers financierings specialisten dat duidelijk aan;
  • De maximale lening bedraagt 75% van de actuele waarde van het vastgoed;
  • Uw vastgoed financiering is binnen twee weken geregeld;
  • We kunnen uw project ook financieren als nog niet alle vergunningen rond zijn.
Doe de quickscan

Van plan naar financiering van uw vastgoed in 5 stappen

De financiering van uw vastgoed voltooien we in 5 stappen. Een duidelijk stappenplan bevordert de snelheid, en snel handelen is ons uitgangspunt. Als de nood aan de man is, kunnen we binnen 1-2 weken tot een financieringsoplossing komen.

Aanvraag

We bekijken uw aanvraag met onze kennis van de markt én de regio. Onze vastgoedfinanciers maken een berekening. U ontvangt dan binnen 2 dagen een thermsheet met een indicatieve aanbieding.

Termsheet

Hierin vindt u onze bevindingen, de hoogte van de financiering en de tarieven. Daarnaast geven we aan welke documenten we minimaal van u nodig hebben voor de vastgoed financiering.

Documentatie

We verzamelen de benodigde documenten. Van taxatierapport en bouwbegroting tot koopcontracten en eigendomsbewijs. Vervolgens stellen we een offerte op.

Offerte

Als de papieren in orde zijn, maken we een definitieve offerte op. Wanneer de handtekeningen zijn gezet kunnen de stukken naar de notaris

Gelden uitkeren

Na de ondertekening bij de notaris, boeken we de gelden over. Nu is de deal gesloten.

Plannen realiseren?

Neem contact met ons op

Aflossen van de vastgoedfinanciering

Zoals gezegd zijn de looptijden van onze vastgoedleningen relatief kort. Dit betekent dat ze binnen een bepaalde tijd moeten worden afgelost. Dat gebeurt meestal op 2 verschillende manieren:

1. Verkoop van de appartementen of woningen die zijn gerealiseerd. Met de verkoopopbrengst wordt onze vastgoedlening afgelost.
2. Herfinancieren van de lening door het afsluiten van een beleggingsfinanciering. Er zijn veel partijen in de markt die graag vastgoed financieren als het project gereed en verhuurd is. Door herfinanciering bij een andere partij te regelen, bijvoorbeeld een buy-to-let financiering, kan onze lening worden afgelost.

Start direct uw aanvraag voor een vastgoed financiering

Heeft u een vastgoed financiering nodig? Neem dan contact op. We trekken graag samen met u op om tot de beste financiering te komen. Doe een aanvraag via ons aanvraagformulier, dan komen we zo snel mogelijk met een reactie. Wenst u eerst een telefonisch overleg? Bel dan naar 020 719 7197. We zijn altijd bereikbaar voor vragen en advies.

DCMF is een van de grondleggers in overbruggingsfinanciering in Nederland. Daarnaast zijn we al jaren dé specialist in financiering voor verbouw, transformatie en nieuwbouw.

Aanvraag vastgoed financiering

Met onze aanpak zetten we frustratie
om in positieve energie

Ook voor ons is ‘nee’ weleens een antwoord. Maar wij denken vooral in oplossingen en waardecreatie. Dus financieren we ook risicovollere, moeilijkere projecten. Tegen concurrerende tarieven.

Geen stropdassen of moeilijke brillen. Duidelijk. Snel. Betrouwbaar. En ondernemend. Zo doen we ons werk als de beste.

Gewoon en standaard zitten niet in ons pakket. Wij kijken eerlijk naar uw plan. En zorgen voor de beste oplossing voor elk goed project.

Van kansen naar
gerealiseerde projecten

Poederoijen
Liquiditeit vrijmaken voor afbouw en nieuwe aankoop

Via een adviesorganisatie werden wij gevraagd een project ontwikkelaar bij te staan in de financiering. De klant had veel posities ingenomen en er was behoefte aan extra liquiditeit. Op een in aanbouw zijnde 2-onder-1 kapwoning die volledig uit eigen middelen was gefinancierd, hebben we 75% verstrekt van de actuele waarde met een bouwfinanciering voor de afbouw. Met de vrijgekomen middelen was de ontwikkelaar in staat een volgend project op te pakken.

Hengelo
Aankoop 3 appartementen voor belegging in nieuwbouwproject

De aanvrager, een ervaren vastgoed belegger, wilde in een nieuwbouw project drie appartementen aankopen als belegging voor zichzelf en heeft ons gevraagd of wij de aankoopsom en bouwkosten kunnen financieren. Na bestudering van de plannen hebben we de financiering verstrekt, 75% van de aankoopsom en 100% van de bouwkosten. Nadat de appartementen gereed zijn zullen ze voor de lange termijn worden geherfinancierd bij een andere geldverstrekker.

Vlijmen
Ontwikkeling 7 appartementen met commerciële units

Via een intermediair kwam de vraag of we een nieuwbouwproject konden financieren van woningen met op de begane commerciële ruimten. Gezien de goede locatie en de sterke vraag naar commerciële units in deze gemeente hebben we 50% gefinancierd voor de aankoop van de grond en 100% van de bouwkosten. Na gereedkomen van het project worden de commerciële units verkocht en een aantal appartementen als belegging aangehouden.

Antwoorden op
veelgestelde vragen

Verstrekken jullie ook beleggingsfinancieringen

Nee, wij verstrekken alleen leningen voor de korte termijn, vaak voor de duur van het project (verbouwing, renovatie, nieuwbouw, transformatie)

Financieren jullie alleen woningen

Voor ons is het van belang dat de eindbestemming wonen is. We kunnen dus bijvoorbeeld ook een kantoorpand financieren dat wordt verbouwd naar appartementen. Of andere typen vastgoed die naar wonen worden getransformeerd. Ook is het mogelijk om een combinatie van commercieel vastgoed en wonen te financieren. Het hoofdbestanddeel van het object moet dan wel wonen zijn.

Moeten de vergunningen rond zijn voor financieren

Het is niet noodzakelijk dat vergunningen al zijn verkregen voor financiering. Wel moet de bestemming van het pand dat wordt aangekocht wonen zijn. We kunnen dan de aankoop financieren en, nadat de vergunningen rond zijn, ook de verbouwing.

Kan ik meer financieren dan 75% van de waarde

De maximale verstrekking bedraagt 75% van de huidige waarde. Als er meer financiering nodig is kan dat door bijvoorbeeld financiering te verstrekken op andere onderpanden.

Kan iedereen een financiering aanvragen

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten ervaring hebben met beleggen of ontwikkelen van vastgoed. Als deze ervaring aanwezig is kan iemand bij ons een financiering aanvragen.

Waarom publiceren jullie geen vaste rente tarieven

Iedere financiering die wij verstrekken is maatwerk omdat geen enkel project hetzelfde is. Daarom kennen wij ook geen standaard tarief. Bovendien is het tarief afhankelijk van de looptijd, bevoorschotting en type vastgoed. Wij verstrekken leningen vanaf 0,5% per maand.

Financieren jullie op basis van de koopsom of de getaxeerde waarde

We financieren op basis van de laagste van deze twee waarde begrippen. Als het pand langer dan 1 jaar in bezit is kunnen we uitgaan van de actuele waarde.

Zijn jullie concurrenten van banken

Net zoals banken financieren wij vastgoed. Vaak zijn wij complementair aan banken omdat zij liever geen kortlopende vastgoed projecten financieren. Dat stuk pakken wij dan op en de herfinanciering kan dan door een bank worden gedaan.

Hoe lang duurt het om een lening af te sluiten bij DCMF

Als u beschikt over een recent taxatierapport van het object, dan kan de lening doorgaans binnen 1 tot 2 weken verstrekt worden.

Wat bedoelen jullie met “exit”

Omdat onze leningen een maximale looptijd hebben van 18 maanden dient bij de verstrekking al duidelijk te zijn hoe de lening straks wordt afgelost. Dit kan bijvoorbeeld door verkoop of door herfinanciering bij een bank. Deze aflossing noemen wij “exit”

Wat voor een bedragen financieren jullie

Onze leningen liggen tussen de EUR 100.000 en EUR 3.000.000. Hogere bedragen zijn mogelijk maar dat gebeurt dan altijd in overleg.

Financieren jullie door heel Nederland

Ja, wij sluiten geen gebieden uit en verstrekken leningen door heel Nederland

Zijn jullie een crowdfunder

Wij zijn geen crowdfunder. De funding voor DCMF komt van een aantal grote beleggingsfondsen.

Is DCMF een buitenlandse geldverstrekker

Wij zijn een volledig Nederlandse geldverstrekker die de afgelopen 5 jaar meer dan 1,2 mrd euro aan Nederlandse vastgoed aanvragen heeft behandeld. Inmiddels zijn meer dan 450 vastgoed projecten door DCMF gefinancierd.

Heeft u toch nog een vraag?

Laat het ons weten. We komen snel met een antwoord. Zodat u vlot weer verder kunt.

Bel 020 719 7197

Vraag onze experts

Van creëren naar realiseren

Bel met onze adviseurs: 020 719 7197
Start uw aanvraagOnze experts