Geen bureaucratische, ellenlange processen, maar samen optrekken en snel schakelen

‘DCMF is altijd bereikbaar wanneer ik ze nodig heb. Ze zitten dicht op de bal, zijn bijzonder professioneel en betrokken. Zo komen we samen tot een gedegen financiering.’

Creëren. Realiseren.

Een school transformeren naar appartementencomplex. Of een woning opsplitsen in meerdere wooneenheden. Uw plannen liggen al klaar. Maar u wacht op de benodigde vergunningen.

Bij ons geen ellenlange processen of ontelbare vinkjes en vakjes. DCMF financiert ook als die papieren nog niet rond zijn. Wij kijken realistisch naar uw plannen, denken in mogelijkheden en maken risico’s hanteerbaar. Open en eerlijk. En komen snel met een oplossing als het een goed plan is. Van voorstel naar financiering. Als het écht moet al binnen twee weken. Zo realiseren we samen uw project.

Daarom kiezen ondernemers voor ons:

  • Wij kijken verder dan de standaard toetsingscriteria
  • Financiering tot 75% van de aankoop
  • 100% financiering van de bouwkosten
  • Wekelijkse bouwdepot uitbetalingen
  • Scherpe rente tarieven
  • Gedeeltelijk commercieel gebruik toegestaan
  • We schakelen snel en zijn altijd bereikbaar voor vragen of advies
  • Looptijd lening tot 18 maanden
  • Ook grote bouwdepots toegestaan

Denkt u ook liever in mogelijkheden?

“Ik houd van actie en duidelijkheid. De klant snel informeren zodat hij weet waar hij aan toe is en we samen verder kunnen.”

Bel met onze adviseurs: 020 719 7197
Start uw aanvraag

Met onze aanpak zetten we frustratie
om in positieve energie

Ook voor ons is ‘nee’ weleens een antwoord. Maar wij denken vooral in oplossingen en waardecreatie. Dus financieren we ook risicovollere, moeilijkere projecten. Tegen concurrerende tarieven.

Geen stropdassen of moeilijke brillen. Duidelijk. Snel. Betrouwbaar. En ondernemend. Zo doen we ons werk als de beste.

Gewoon en standaard zitten niet in ons pakket. Wij kijken eerlijk naar uw plan. En zorgen voor de beste oplossing voor elk goed project.

Van plan naar financiering in 5 stappen

Aanvraag

Wij bekijken uw aanvraag met onze kennis van de markt én de regio. En maken een berekening. U ontvangt binnen twee dagen een termsheet.

Termsheet

Hierin vindt u onze bevindingen, de hoogte van de financiering en de tarieven. En we geven aan welke documenten we minimaal van u nodig hebben.

Documentatie

We verzamelen de benodigde documenten. Van taxatierapport en bouwbegroting tot koopcontracten en eigendomsbewijs. En stellen vervolgens een offerte op.

Offerte

Papieren in orde? Dan maken we een definitieve offerte en zetten de handtekeningen. De stukken kunnen naar de notaris.

Gelden uitkeren

Na ondertekening bij de notaris, boeken we de gelden over. Deal gesloten. Tijd om door te pakken.

Plannen realiseren?

Start uw aanvraag

Van kansen naar
gerealiseerde projecten

Arnhem
Aankoop kantoor en transformatie naar 44 appartementen

Onze klant, een ervaren ontwikkelaar, had het kantoorpand reeds aangekocht met een financiering elders. Hij wilde het pand graag herfinancieren en tevens de verbouwing financieren. Omdat het kantoor getransformeerd mocht worden naar appartementen hebben we 75% van de aankoopsom gefinancierd en 100% van de bouwkosten. Nadat het project gereed is wordt het door middel van een beleggingsfinanciering geherfinancierd en aangehouden als belegging.

Den Haag
Aankoop en transformatie naar appartementen

Een bestaande relatie wist de hand te leggen op dit unieke pand. Klant wilde graag een deel van de aankoop en de volledige verbouwing naar 3 appartementen financieren. Door de lage bevoorschotting van 56% laag waren we in staat een extra scherpe rente aan te bieden. Bij verkoop van het eerste appartement is niet de volledige verkoopopbrengst afgelost op de lening zodat de klant liquiditeit had voor zijn volgende aankoop.

Steenwijk
Aankoop schoolgebouw en transformatie naar woningen

Dit schoolgebouw is door onze klant aangekocht met behulp van een financiering van 70% van de aankoopsom. De klant heeft het pand volledig verbouwd tot 9 zelfstandige woningen waarbij wij de volledige bouwkosten hebben gefinancierd. Nadat de verbouwing is afgerond zijn de woningen verkocht.

Antwoorden op
veelgestelde vragen

Verstrekken jullie ook beleggingsfinancieringen

Nee, wij verstrekken alleen leningen voor de korte termijn, vaak voor de duur van het project (verbouwing, renovatie, nieuwbouw, transformatie)

Financieren jullie alleen woningen

Voor ons is het van belang dat de eindbestemming wonen is. We kunnen dus bijvoorbeeld ook een kantoorpand financieren dat wordt verbouwd naar appartementen. Of andere typen vastgoed die naar wonen worden getransformeerd. Ook is het mogelijk om een combinatie van commercieel vastgoed en wonen te financieren. Het hoofdbestanddeel van het object moet dan wel wonen zijn.

Moeten de vergunningen rond zijn voor financieren

Het is niet noodzakelijk dat vergunningen al zijn verkregen voor financiering. Wel moet de bestemming van het pand dat wordt aangekocht wonen zijn. We kunnen dan de aankoop financieren en, nadat de vergunningen rond zijn, ook de verbouwing.

Kan ik meer financieren dan 75% van de waarde

De maximale verstrekking bedraagt 75% van de huidige waarde. Als er meer financiering nodig is kan dat door bijvoorbeeld financiering te verstrekken op andere onderpanden.

Kan iedereen een financiering aanvragen

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten ervaring hebben met beleggen of ontwikkelen van vastgoed. Als deze ervaring aanwezig is kan iemand bij ons een financiering aanvragen.

Waarom publiceren jullie geen vaste rente tarieven

Iedere financiering die wij verstrekken is maatwerk omdat geen enkel project hetzelfde is. Daarom kennen wij ook geen standaard tarief. Bovendien is het tarief afhankelijk van de looptijd, bevoorschotting en type vastgoed.

Financieren jullie op basis van de koopsom of de getaxeerde waarde

We financieren op basis van de laagste van deze twee waarde begrippen. Als het pand langer dan 1 jaar in bezit is kunnen we uitgaan van de actuele waarde.

Zijn jullie concurrenten van banken

Net zoals banken financieren wij vastgoed. Vaak zijn wij complementair aan banken omdat zij liever geen kortlopende vastgoed projecten financieren. Dat stuk pakken wij dan op en de herfinanciering kan dan door een bank worden gedaan.

Hoe lang duurt het om een lening af te sluiten bij DCMF

Als u beschikt over een recent taxatierapport van het object, dan kan de lening doorgaans binnen 1 tot 2 weken verstrekt worden.

Wat bedoelen jullie met “exit”

Omdat onze leningen een maximale looptijd hebben van 18 maanden dient bij de verstrekking al duidelijk te zijn hoe de lening straks wordt afgelost. Dit kan bijvoorbeeld door verkoop of door herfinanciering bij een bank. Deze aflossing noemen wij “exit”

Wat voor een bedragen financieren jullie

Onze leningen liggen tussen de EUR 100.000 en EUR 3.000.000. Hogere bedragen zijn mogelijk maar dat gebeurt dan altijd in overleg.

Financieren jullie door heel Nederland

Ja, wij sluiten geen gebieden uit en verstrekken leningen door heel Nederland

Zijn jullie een crowdfunder

Wij zijn geen crowdfunder. De funding voor DCMF komt van een aantal grote beleggingsfondsen.

Is DCMF een buitenlandse geldverstrekker

Wij zijn een volledig Nederlandse geldverstrekker die de afgelopen 5 jaar meer dan 1,2 mrd euro aan Nederlandse vastgoed aanvragen heeft behandeld. Inmiddels zijn meer dan 450 vastgoed projecten door DCMF gefinancierd.

Waar kan ik terecht met een klacht

Bij DCMF vinden we het belangrijk dat u tevreden bent over onze dienstverlening.

Bent u niet tevreden en heeft u een klacht, laat het ons dan weten. Mail uw klacht naar legal@dcmf.nl.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om samen tot een goede oplossing te komen.

Binnen 5 werkdagen ontvangt u een ontvangstbevestiging. Wij streven ernaar om uw klacht binnen 4 weken te behandelen. Wij informeren u per e-mail over de afhandeling.

Heeft u toch nog een vraag?

Laat het ons weten. We komen snel met een antwoord. Zodat u vlot weer verder kunt.

Bel 020 719 7197

Vraag onze experts

Van creëren naar realiseren

Bel met onze adviseurs: 020 719 7197
Start uw aanvraagOnze experts