Onroerend goed financieren

Bent u op zoek naar manieren om onroerend goed te kunnen financieren? Het regelen van financiering voor de aankoop van onroerend goed kan lastig zijn. Niet iedere bank is namelijk altijd bereid mee te werken aan zo’n financiering. DCMF is er om dit probleem voor u op te lossen. Wij zijn dé specialist op het gebied van kortlopende vastgoedfinancieringen. Bij ons kunt u aankloppen voor diverse oplossingen voor de financiering van onroerend goed.

Doe de Quickscan Gratis adviesgesprek

Verschillende financieringen voor onroerend goed

DCMF biedt verschillende vormen van financiering voor onroerend goed aan. Daarbij is de maximale looptijd van de leningen 18 maanden. Na de oplevering van het project kan het worden doorverkocht, of worden geherfinancierd. Op die manier kan de lening afgelost worden.

Verbouw en transformatie financiering

Voor een verbouwing kan het nodig zijn dat er vergunningen geregeld moet worden. Deze bureaucratische processen kunnen voor vertraging van uw plannen zorgen. Zeker als u van deze vergunningen afhankelijk bent om financiering van uw project te kunnen regelen. Bij DCMF kunt u onroerend goed al financieren voordat u de vergunningen rond heeft.

Nieuwbouw financiering

Vastgoed ontwikkelen voor om te verhuren is een flink project en vergt de nodige financiering. Ondanks de vele mogelijkheden durft niet iedere kredietverstrekker het altijd aan om een lening te verstrekken. DCMF kijkt naar de waarde die uw project oplevert en de mogelijkheden die het genereert. Op basis daarvan doen we u een aantrekkelijk voorstel voor het afsluiten van financiering.

Overbruggingsfinanciering

Soms heeft u krediet nodig om een situatie te overbruggen. DCMF kan die financiering verstrekken. Wij kijken goed naar het verhaal en werken niet enkel op basis van checklists met risico’s en andere afvinklijstjes.

Onze projecten

Uw onroerend goed financieren met hulp van DCMF

  • Snel: wij brengen op u korte termijn op de hoogte of uw project via ons gefinancierd kan worden.
  • Duidelijk: we zorgen er altijd voor dat u precies op de hoogte bent van de voorwaarden.
  • De maximale financiering bedraagt 75% van de actuele waarde van het onroerend goed.
  • We financieren 100% van de bouwkosten
  • De financiering wordt binnen twee weken geregeld.
  • Financiering aanvragen is ook mogelijk dat alle vergunningen al geregeld zijn.
Doe de quickscan

Onroerend goed financieren in 5 stappen

De aanvraag voor financiering van onroerend goed wordt bij ons in 5 stappen voltooid. Hieronder vindt u uitleg over de stappen die wij doorlopen. Door zo transparant mogelijk te zijn over de gang van zaken weet u precies wat u te wachten staat.

Aanvraag

Allereerst wordt uw aanvraag beoordeeld aan de hand van onze kennis van de market en regio. Vervolgens maken we een berekening en ontvangt u binnen 2 dagen een termsheet met de mogelijkheden.

Termsheet

Op deze termsheet lichten we onze bevindingen toe en geven we onze tarieven. Ook staat hier vermeld welke verdere aanvullende informatie we nog van u nodig hebben.

Documentatie

Nadat u alle relevante documentatie verstrekt heeft, wordt deze door ons verzameld en stellen we een offerte op.

Offerte

De definitieve offerte wordt aan u overhandigd. Zodra alles akkoord is en de handtekeningen zijn gezet kunnen de stukken naar de notaris worden gestuurd.

Gelden uitkeren

Zodra de offerte bij de notaris is ondertekend wordt de deal gesloten en het geld naar u overgeboekt.

Plannen realiseren?

Neem contact met ons op

Onroerend goed financieren? Start nu met uw aanvraag

Heeft u financiering voor onroerend goed nodig? Neem dan nu contact op met DCMF om de mogelijkheden te bespreken, of start direct uw aanvraag. Of doe de quickscan U kunt ons telefonisch bereiken via 020 719 7197, per e-mail, en via het contactformulier op onze website.

Aanvraag vastgoed financiering

Met onze aanpak zetten we frustratie
om in positieve energie

Ook voor ons is ‘nee’ weleens een antwoord. Maar wij denken vooral in oplossingen en waardecreatie. Dus financieren we ook risicovollere, moeilijkere projecten. Tegen concurrerende tarieven.

Geen stropdassen of moeilijke brillen. Duidelijk. Snel. Betrouwbaar. En ondernemend. Zo doen we ons werk als de beste.

Gewoon en standaard zitten niet in ons pakket. Wij kijken eerlijk naar uw plan. En zorgen voor de beste oplossing voor elk goed project.

Van kansen naar
gerealiseerde projecten

Poederoijen
Liquiditeit vrijmaken voor afbouw en nieuwe aankoop

Via een adviesorganisatie werden wij gevraagd een project ontwikkelaar bij te staan in de financiering. De klant had veel posities ingenomen en er was behoefte aan extra liquiditeit. Op een in aanbouw zijnde 2-onder-1 kapwoning die volledig uit eigen middelen was gefinancierd, hebben we 75% verstrekt van de actuele waarde met een bouwfinanciering voor de afbouw. Met de vrijgekomen middelen was de ontwikkelaar in staat een volgend project op te pakken.

Hengelo
Aankoop 3 appartementen voor belegging in nieuwbouwproject

De aanvrager, een ervaren vastgoed belegger, wilde in een nieuwbouw project drie appartementen aankopen als belegging voor zichzelf en heeft ons gevraagd of wij de aankoopsom en bouwkosten kunnen financieren. Na bestudering van de plannen hebben we de financiering verstrekt, 75% van de aankoopsom en 100% van de bouwkosten. Nadat de appartementen gereed zijn zullen ze voor de lange termijn worden geherfinancierd bij een andere geldverstrekker.

Vlijmen
Ontwikkeling 7 appartementen met commerciële units

Via een intermediair kwam de vraag of we een nieuwbouwproject konden financieren van woningen met op de begane commerciële ruimten. Gezien de goede locatie en de sterke vraag naar commerciële units in deze gemeente hebben we 50% gefinancierd voor de aankoop van de grond en 100% van de bouwkosten. Na gereedkomen van het project worden de commerciële units verkocht en een aantal appartementen als belegging aangehouden.

Antwoorden op
veelgestelde vragen

Verstrekken jullie ook beleggingsfinancieringen

Nee, wij verstrekken alleen leningen voor de korte termijn, vaak voor de duur van het project (verbouwing, renovatie, nieuwbouw, transformatie)

Financieren jullie alleen woningen

Voor ons is het van belang dat de eindbestemming wonen is. We kunnen dus bijvoorbeeld ook een kantoorpand financieren dat wordt verbouwd naar appartementen. Of andere typen vastgoed die naar wonen worden getransformeerd. Ook is het mogelijk om een combinatie van commercieel vastgoed en wonen te financieren. Het hoofdbestanddeel van het object moet dan wel wonen zijn.

Moeten de vergunningen rond zijn voor financieren

Het is niet noodzakelijk dat vergunningen al zijn verkregen voor financiering. Wel moet de bestemming van het pand dat wordt aangekocht wonen zijn. We kunnen dan de aankoop financieren en, nadat de vergunningen rond zijn, ook de verbouwing.

Kan ik meer financieren dan 75% van de waarde

De maximale verstrekking bedraagt 75% van de huidige waarde. Als er meer financiering nodig is kan dat door bijvoorbeeld financiering te verstrekken op andere onderpanden.

Kan iedereen een financiering aanvragen

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten ervaring hebben met beleggen of ontwikkelen van vastgoed. Als deze ervaring aanwezig is kan iemand bij ons een financiering aanvragen.

Waarom publiceren jullie geen vaste rente tarieven

Iedere financiering die wij verstrekken is maatwerk omdat geen enkel project hetzelfde is. Daarom kennen wij ook geen standaard tarief. Bovendien is het tarief afhankelijk van de looptijd, bevoorschotting en type vastgoed.

Financieren jullie op basis van de koopsom of de getaxeerde waarde

We financieren op basis van de laagste van deze twee waarde begrippen. Als het pand langer dan 1 jaar in bezit is kunnen we uitgaan van de actuele waarde.

Zijn jullie concurrenten van banken

Net zoals banken financieren wij vastgoed. Vaak zijn wij complementair aan banken omdat zij liever geen kortlopende vastgoed projecten financieren. Dat stuk pakken wij dan op en de herfinanciering kan dan door een bank worden gedaan.

Hoe lang duurt het om een lening af te sluiten bij DCMF

Als u beschikt over een recent taxatierapport van het object, dan kan de lening doorgaans binnen 1 tot 2 weken verstrekt worden.

Wat bedoelen jullie met “exit”

Omdat onze leningen een maximale looptijd hebben van 18 maanden dient bij de verstrekking al duidelijk te zijn hoe de lening straks wordt afgelost. Dit kan bijvoorbeeld door verkoop of door herfinanciering bij een bank. Deze aflossing noemen wij “exit”

Wat voor een bedragen financieren jullie

Onze leningen liggen tussen de EUR 100.000 en EUR 3.000.000. Hogere bedragen zijn mogelijk maar dat gebeurt dan altijd in overleg.

Financieren jullie door heel Nederland

Ja, wij sluiten geen gebieden uit en verstrekken leningen door heel Nederland

Zijn jullie een crowdfunder

Wij zijn geen crowdfunder. De funding voor DCMF komt van een aantal grote beleggingsfondsen.

Is DCMF een buitenlandse geldverstrekker

Wij zijn een volledig Nederlandse geldverstrekker die de afgelopen 5 jaar meer dan 1,2 mrd euro aan Nederlandse vastgoed aanvragen heeft behandeld. Inmiddels zijn meer dan 450 vastgoed projecten door DCMF gefinancierd.

Waar kan ik terecht met een klacht

Bij DCMF vinden we het belangrijk dat u tevreden bent over onze dienstverlening.

Bent u niet tevreden en heeft u een klacht, laat het ons dan weten. Mail uw klacht naar legal@dcmf.nl.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om samen tot een goede oplossing te komen.

Binnen 5 werkdagen ontvangt u een ontvangstbevestiging. Wij streven ernaar om uw klacht binnen 4 weken te behandelen. Wij informeren u per e-mail over de afhandeling.

Heeft u toch nog een vraag?

Laat het ons weten. We komen snel met een antwoord. Zodat u vlot weer verder kunt.

Bel 020 719 7197

Vraag onze experts

Van creëren naar realiseren

Bel met onze adviseurs: 020 719 7197
Start uw aanvraagOnze experts